Biografie

Op 6 jarige leeftijd ben ik gestart met zwemmen. Ik was onmiddellijk gebeten door deze sport en ik maakte daardoor ook snel progressie. Schoolslag was mijn beste slag en ik behoorde hiermee tot de top van België in mijn leeftijdscategorie.

Op 10 jarige leeftijd begon ik met zwemloopjes. Echt veel liep ik toen niet maar ik haalde bij deze wedstrijdjes vooral voordeel uit mijn zwemmen. Via deze zwemlopen ben ik in de triatlonwereld gerold.

Op 11 jarige leeftijd begon ik met enkele jeugdtriatlons mee te doen in Nederland. Een jaartje later startte ik mijn Belgische triatloncarrière bij de jongste jaar’s jeugd C. Ik was toen nog altijd in hoofdzaak zwemmer die wat liep om toch niet volledig af te gaan op de triatlons.

Omdat ik tot midden 2010 in hoofdzaak nog steeds een zwemmer was die er triatlon bij deed, kwam ik tot dan steeds te kort in het lopen. Rond die tijd begon het zwemmen alleen en vooral de wedstrijden wat saai te worden. Daarom was mijn hoofddoel voor 2010 de toelating tot de topsportschool triatlon te Leuven. Mits de nodige extra looptrainingen is me dit gelukt.
Vanaf september 2010 kreeg ik daar de beste training en begeleiding om uit te groeien tot een volwaardig triatleet.

Sinds september 2012 heb ik zelf de beslissing genomen om terug te gaan studeren aan mijn vroegere college in Sint-Katelijne-Waver en zet ik mijn topsportloopbaan onverminderd voort bij mijn nieuwe club SP&O.

In 2014 besloot ik om te gaan studeren in Leuven. Omwille van de studie en de combinatie met de sport heb ik gekozen om te veranderen van trainer. Vanaf september 2014 train ik bij Stijn Goris met een bangelijke groep triatleten.

Al het voorafgaande had niet kunnen gebeuren zonder de vele moeite, tijd en liters benzine van mijn ouders.

Ik geniet van de triatlonsport en het vele trainen, ik probeer er het beste van te maken en ik ga minimaal tot de max.

Enjoy de site!

Over Mijzelf

Geboortedatum: 29 december 1996

Geboorteplaats:
Antwerpen, België

Woonplaats: Sint-Katelijne Waver

Lengte: 1m95

Gewicht: 79kg

Studie: Kinesitherapie en revalidatiewetenschappen (KU Leuven)

Ploeg: SP&O triatlonteam Mechelen

Trainer: Stijn Goris